✔ Landelijke dekking ✔ Uitsluitend de beste service & kwaliteit ✔ 95% Klanttevredenheid

De voordelen van zonnepanelen

Direct Naar

We gebruiken al 39 miljoen zonnepanelen in Nederland. Ze liggen op ruim 1,4 miljoen huizen en bedrijfspanden. Dagelijks komen er steeds meer aanvragen binnen omdat het zo aantrekkelijk is. Wij van Sustaini zetten graag alle voordelen voor u op een rij. 

Zonnepanelen: goed voor je portemonnee

Met het opwekken van zonne-energie kun je gemakkelijk honderden euro’s per maand besparen op je energierekening.

Een rekenvoorbeeld

Een set van 10 zonnepanelen produceert jaarlijks 3.300 kWh. Bij een energieleverancier zou je daar op dit moment zo’n € 990 voor betalen (prijspeil januari 2022). Door het zelf op te wekken, spaar je dat bedrag elk jaar uit! 

Een set van 10 panelen kost ongeveer € 5.000 (prijspeil 2022). Dat is inclusief installatie, omvormer en btw. Maar de btw – in dit geval ruim € 1050 – kun je grotendeels terugvragen van de Belastingdienst. Daarmee wordt het aankoopbedrag ongeveer € 4.000.

Deze panelen heb je dus na 4,5 jaar terugverdiend. Wij bieden een vermogensgarantie van 25 jaar, dus de overige 20,5 jaar wek je gratis stroom op.

Iedere daksituatie verschilt natuurlijk, wilt u meer informatie of een gratis advies gesprek? Twijfel niet, want wij helpen u graag verder!

Salderen: de vergoeding voor stroom die je levert aan het net

De stroom die je opwekt, maar niet meteen zelf gebruikt, lever je aan het net. Daar krijg je een vergoeding voor. Door de salderingsregeling is dat net zoveel als je betaalt voor de stroom die je afneemt van het energiebedrijf: 30 cent per kWh. Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd en na 2031 stopt hij helemaal. Maar ook dan krijg je nog een vergoeding voor de stroom die je levert en blijven zonnepanelen aantrekkelijk.

Lees meer over de Salderingsregeling.

 

Zonnepanelen goed voor klimaat

Bij het opwekken van zonne-energie komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Gemiddeld bespaar je ruim 1250 kilo CO2 per jaar met een set van 10 panelen. 

Bij de productie van zonnepanelen komt er wel wat CO2 vrij, want de energie hiervan komt meestal nog uit fossiele brandstoffen. Maar na 2 jaar zonnestroom opwekken, heb je evenveel energie bespaard als dat er nodig was voor de productie van het systeem. Daarnaast gaan onze zonnepanelen minimaal 25 jaar mee. De overige 23 jaar is iedere opgewekte KwH dus netto milieuwinst!

4 redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Zonnepanelen kopen wordt steeds aantrekkelijker. De prijzen zijn de afgelopen jaren flink gedaald door de technologische ontwikkeling. Daarnaast worden de energieprijzen steeds duurder, u verdient een set nu gemiddeld al in 5-6 jaar terug.

Met zonnestroom word je zelfvoorzienend. Daardoor ben je minder afhankelijk van energiebedrijven, waarbij de tarieven flink schommelen aan de hand van de import van energie uit andere delen van de wereld.

De meeste zonnepanelen liggen binnen één dag op je dak en het werk vindt vooral buiten plaats. Geen zorgen over een flinke verbouwing met veel vuil dus!

Zonlicht raakt nooit op, dus je kan eindeloos zonnestroom blijven opwekken. En zelfs als er wolken voor de zon schuiven, wekken zonnepanelen gewoon stroom op.

Belasting van het elektriciteitsnetwerk

Het elektriciteitsnetwerk is voor de komende 20 jaar zwaar genoeg om meer zonne-energie te verwerken. Er moet alleen rekening worden gehouden met mega projecten, waarbij er extreem veel zonnepanelen op één plek worden geplaatst. 

Gerelateerde posts

Subsidie op zonnepanelen

Er is géén landelijke subsidie meer voor het aanschaffen van zonnepanelen, echter zijn er nog wel een aantal gemeentes die subsidie verstrekken. Dit is meestal

Lees meer »
Hoe werken zonnepanelen?

De zon stuurt een oneindige hoeveelheid energie naar de aarde. Zonnepanelen zetten een deel van de energie om in elektriciteit. Hoe je dat doet lees

Lees meer »
Gratis adviesgesprek?