The world needs cleaner energy

Waarom verduurzamen?

Het verduurzamen van uw woning heeft op de korte en lange termijn enorme voordelen. Energiebesparende maatregelen zoals muurisolatie of zonnepanelen zijn bijvoorbeeld in 3 tot 9 jaar terugverdiend en zorgen voor een aanzienlijke waardestijging van uw woning. Bovendien zijn er meer fijne voordelen!

01.

Besparen op uw energierekening

Een voor de hand liggende en belangrijke reden om te verduurzamen is het besparen op de energierekening. Met duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, isolatie of warmtepompen kunnen de maandlasten flink omlaag. Dit vraagt ​​natuurlijk wel om een investering. Dankzij innovatieve en efficiënte oplossingen, zoals collectieve inkoop, wordt de terugverdientijd op een investering al snel lager en is uiteindelijk de kostenbesparing hoger. Besparen kan beginnen! Profiteer van goedkope (of zelfs gratis) energie.

02.

Uw woningwaarde stijgt

Duurzame maatregelen zorgen ervoor dat uw woning in waarde stijgt. Niet alleen dat, huizen die zijn uitgerust met energiezuinige apps verkopen ook sneller.
De stijging in waarde is onder meer afhankelijk van de kwaliteit van zonnepanelen of andere energiezuinige toepassingen, maar de gemiddelde waardering is circa 2,5% van de huidige woningwaarde. Dit is gemiddeld 5.000 tot 10.000 euro bij een normale woning.

03.

Een beter energielabel

Sinds 2013 hebben alle huizen in Nederland een energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een woning is en helpt kopers of huurders bij het maken van een duurzame keuze doordat ze meteen kunnen zien hoe zuinig (of niet) een huis is. Zuinige huizen krijgen energielabel A++ (groen) en minder zuinige huizen krijgen energielabel G (rood). 

Hoeveel het energielabel erop vooruitgaat, is onder andere afhankelijk van de EnergieIndex. Een cijfer wat aangeeft hoe de energieprestatie van een huis is. Om dit te bepalen wordt gekeken naar 150 verschillende factoren die van invloed zijn op de duurzaamheid van een woning.

04.

Subsidies

De kosten van aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen kunnen aan de hoge kant zijn, maar er zijn regelingen waarmee de pijn verlicht wordt. Bijvoorbeeld, voor zonnepanelen regelen wij de de btw-teruggave volledig kosteloos. Daarnaast hebben sommige gemeenten en provincies regelingen om woningbezitters en VVE’s te helpen verduurzamen door middel van energiebesparende oplossingen.

05.

Een betere planeet

Momenteel wordt de meeste energie die we in Nederland gebruiken opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals aardgas, kolen en olie. Dit is om twee redenen slecht voor het milieu.

  1. Bij het verbranden van deze stoffen komt koolstofdioxide (CO2) vrij. Een schadelijke stof die klimaatverandering veroorzaakt en erg vervuilend is.
  2. De tweede reden is dat deze hulpbronnen uiteindelijk uitgeput raken en het winnen hiervan is schadelijk. Denk hierbij aan de aardbevingen in Groningen of een ongeval tijdens een olietransport.